Thursday, July 7, 2011

my personal opinion

tok hanyalah pendapat peribadi saya semata2 ok..
tiada knak mengenak ngan sesiapa..
hidup or mati..
mun ada yg terasa lepas tok, mintak maaf k..

saya nak kelakar pasal BERSIH..since that byk juak org gago kelakar hal tok
maok juak saya berik pendapat saya koh..
saya SIK SOKONG BERSIH 2.0!
maksud saya d sitok adalah
saya sik mok perhimpunan2 mcm tok d lakukan..
bukan saya menidak kan BERSIH tpi
masih ada meja bulat utk RUNDINGAN!!
jgn nak polah kekecohan..saya setuju ada benda yg d mintak oleh bersih tok bagus
and boleh membawa perubahan kepada negara tpi
please lah ..
kita negara yg berpelembagaan dan ada PARLIMEN..
bincang selagik masih blh d bincang..
bagi saya lah sik perlu nak menuding jari ke arah sesiapa..
knak sik kita muafakat..
dalam islam pun menggalakkan Musyawarah..
BINCANG BAGUS2 BAH
apa pendangan masyarakat luar mun kita tok berpecah belah?
pernah sik ktk org terfikir apa akan terjadi mun kita tok berpecah belah?
pa nasib anak cucu kita klak..saya sik pdh mun kita sokong BN 
masa depan kita terjamin tpi at least kita berbincang cara bagus..
jgn sampe ada campur tangan anatarabangsa..
lagiklah terok kan..
one more thing sidak penganjur tok nak
terdiri drpd mereka yang bijak pandai..
lawyer, penganilisis n so on
of course cdak pande memutar belit kan fakta,,
tak org cayak sik benda tok sikda kepentingan peribadi?
cayak sik? saya sik cayak koh....of course ada kepentingan peribadi..

bagi saya nak org yg sokong pasal bersih tok ewh..
mun takorg bena2 nak menegakkan keadilan nak
knak sik kitak org pergi jak berhimpun kat cnun n make sure sikda sorang pun ORG AWAM
yg sik bersalah menjadi mangsa semua tok
jgn jak tak org berani nak madah2 jak sokong tpi
at last tak org nangga d TV jak org2 yg sik berdosa jadi MANGSA!

saya heran bila gov sik berik polah kat stadium merdeka,
cdak marah..gov suh polah kat stadium d negeri yg d jajah oleh pembangkang..
tok pendapat saya lah..
mun polah d stadium merdeka,
katakanlah ada kerosakan..
siapa yg knak tanggng? government juak yg keluarkan duit utk ator balit semua ya nak?
pasya lak adalah org berbunyi mdh government tok 
pake DUIT RAKYAT!!
nok nak d maok tak org impun..pa gik nak nyalah org...

saya tok ewh..
mun dpt maoklah keadaan negara yg aman damai
sik perlu nak kdak tok bah..
sejarah ngajar kita koh
jgn kdak tok..jgn nak berkumpul n berusuhan..
niat penganjur nang bagus tpi 
dptkah nya memberi jaminan bahawa 
perhimpunan tok akan d jalan kan
secara aman dan damai..

kawan2 semua..
sama2 lah kita berdoa untuk kesejahteraan negara kita..
bersatu padu lah..
bersatu kita teguh
bercerai kita roboh...

sekian..

6 ♥Lovely words♥:

Ibu Iman said...

manusia bila dh terlampau pandei, mulalah nk tunjuk pandei...

miss Fida said...

bena kata ktk ya kak..mulalah lupak di siney bumi d pijak..

labulabi said...

kmk nang x sokong.cdak tok macam carik publisiti murahan ajak.cgek gik cdak2 tok org yang xtauk erti bersyukur dan lupak dirik.

miss Fida said...

cik labulabi: bena2..cdak tok sik bersyukur..kmk heran juak bah..mun sik silap kmk..cdak SPR padah cdak dh tunai kan 7 perkara yg d sabit..tpi sik tauklah apa gik d maok cdak tok..semau jak sik betul..kalk d ekot lak..ada gik lak nya sik puas hati..

AmirFX said...

Kmk asa sidak tok mok pembaharuan dalam pemerintahan.. Berik jak sidak peluang lok untuk memerintah.. Kita nangga cemne...

miss Fida said...

amir:erm...bukan matlamat bersih mok Pilihanraya lebih transparent kh? or sidak maok memerintah? peluang? dh berik peluang..n cant we c wat happen to those yg negeri d pegang oleh mereka? kamek ingin maok tauk pembaharuan gney gik d maok rakyat? bagi kmk, kmk cukup bersyukur dgn apa ada nya kinek tok..lebih baik bersikap bersederhana dr berlebihan..jgn terlalu mengejar pembangunan dan nilai moral d perlekeh kan..this is only my personal opinion..pilihan d tangan masing2..kita semua d berik kan akal dan fikiran yang waras utk berfikir sebaik nya...knak ktk sik dapt bersatu padu..knak perlu berpecah belah..mungkin kmk melihat tok dr mata kasar mek ajak tpi jauh d sudut hati kmk nak..kmk bersyukur dgn nikmat ALLAH SWT di atas kehidupan masa tok...mereka2 itu adalh golongan cendiakawan..d berikan kebijaksaan oleh ALLAH SWT tpi telah menyalahgunanakan nikmat ALLAH SWT ya..kmk asa tranformasi ekonomi yg d bawa oleh PM kinek tok ada perkembangan positif..mungkin kmk bukan ahli ekonomi mahupun ahli politik yg sik tauk menganalisa semua tok tpi kmk teguh ngan pendirian kmk semua tok hanya membawa kepada kekecohan..wow..panjang juak ulasan kmk tek..kuang2..