Friday, July 15, 2011

entry d pagi jumaat..

As salam di hari Jumaat..penghulu segala hari..tiba2 jak hati tergerak nak bercerita dan meluah d blog tok..haritok saya pergi kerja macam biasa..tpi mood ada slow..tpi gney2 pun kerja tetap juak jalan..byk kerja mok d catch up before mok g traveling tok..start next week till end of July jadual aku memang pack.. sebab mok kejar masa nak..bulan ramadhan bakal tiba..alhamdulillah dan insyaALLAH kita kan bertemu lagik Ramadhan kali tok...next week ari selasa aku n fareeza pg NIOSH Oil & Gas Safety Passport..nervous juak aku sebab ada test utk dptkn passport ya..pasya the next day aku knak rushing pg Bintulu attend kursus organized by DOE. kursus ya half day jak but then sikda flight back to Kuching in the afternoon..then, aku knak tunggu flight mlm lah jawab nya...pasya on Friday mek org fly to Kl..for company trip and dinner..yg best nya pasal dinner kali tok..nya di adakan di Melaka..dolok aku pernah pdh aku ingin pergi Melaka..alhamdulillah ada juak rezeki menjejak kaki di Bumi Melaka...excited juaklah ku nak pg..for sure i will enjoy that time with my colleague...aku n fareeza sama bilit..yeah2..bilit mek 2, superior room (2 queen bed) ..ahaha..fareeza jak tauk gney rupa aku mun aku tdo..siklh ku malu glak..sorry partner mesti susah mok tdo lak...untuk dinner kali tok..mek org pun theme adalh masquerade nite..auw..dan aku telah menjadi mask designer..ehehe...will update all the mask at my second blog later k..
Kota A famosa Resort map

Balit dr Melaka ari ahad mlm the next day ya aku kanak ambik first flight to Miri..traveling for a week..OMG..masuk oil palm plantation..kat Sg.Lamah..technician mek org pdh kat sia mun digi n celcom sikda coverage..Maxis jak..paksalh ku pinjam mr.B pun no tok..tapi redah jaklh..nok nama kerja nak..n aku harap semua nya berjalan dgn lancar..mun mek org dpt abis awal siklah sampe sminggu aku kat cnun...act, aku mok pg rya dah tpi tek aku sikda map gik nak ke sia..paksalh tunggu dr pihak yg berkaitan..ehe..i wish i could bring Fareeza along with me..since that aku pergi ngan 2 org technician laki n kawasan ya pun akus ik pernah pergi ..tpi memandangkan work load mek org agak berat sikpatlh ku mbak fareeza...
Sungai Lamh, Miri.
balit jak dr Sungai Lamah, dh nak masuk bulan puasa..aku dh janji ngan mak mok teman nya berbeli barang k preparation posa..siklah preparation gney tpi beli brg mkn kering k stock k sungkei n sahur... and dh janji ngan mr.B juak mok beli baju melayu nya sama2...nyabeli dolok..aku dh kat nak raya lak baruk beli kali..sebab mok kurus lok..ahahaha..(berangan lagi)...tpi salu nya bulan posa memang ada turun berat ku bah..ehehe

k lah ya jak nak cerita dolok..lak sambung gik..nak sambung kerja lok...

5 ♥Lovely words♥:

fLo said...

nang bz la ktk deng...heheheh...selamat dtg ke tmpt lahir ku melaka..bersejarah tmpt ya...sila posing byk2 k..hehehe..=p

miss Fida said...

flo:ehehehe..bekerja sambil bermain..melancong sambil berposing..harap2 lak fareeza mbak camera canggih nya k bergambar byk2..

AmirFX said...

Nang busy lah.. haha.. Nway, sik lamak gik posa ooo.. Dah ganti posa ka? larikkk....

miss Fida said...

amir:eheh..dh mek ganti..ktk dah? ewh..mesti ktk tamat posa nak..ehehe

ciK LyndaWawa igUana said...

deng..mintak buah tangan dari melaka....huhu