Wednesday, March 30, 2011

untuk kamu yg berselindung d sebalik langsir itu..kui2..


salahkah kalau anda seorang yg out spoken?
salahkah jika anda bersuara lantang?
salahkah jika anda bersuara besar?
salahkah?salahkah?salahkah?
adakah anda rasa diri anda itu bagus sangat?
saya tidak pernah menilai diri anda until diri anda yg menilai saya....
saya tidak pernah berpandangan buruk terhadap anda ...
saya tidak pernah berpandangan serong terhadap anda..
anda nak tertonggeng ke..terbalik ke..up to u..nothing to do with my life..
yg awak sibuk2 nak kacau hidup saya kenape?
saya dh kata...sarang tebuan jgn d jolok...
kalau d jolok merana diri...
saya tak ganggu pun hidup awak..kenapa nak kacau hidup saya...
mind ut own business lah..
saya tahu
saya tahu saya out spoken
saya tahu suara saya lantang
saya tahu saya PORET..
at least saya mengaku siapa diri saya
dr saya berselindung d sebalik sifat lemah lembut itu!
saya tidak hipokrit...saya tunjuk diri saya...
tpi tak bermakna itu kelemahan saya..tpi saya jadi kan itu kelebihan saya..
orang yang takut kepada kelemahan sendiri adalah orang yang LEMAH! PENGECUT!
tahu komplen n cakap pasal org jea tpi tak sedar diri sendiri...
dalam diam mengata org bukankh berdosa mengumpat d belakang..
bentuk luaran anda langsung tidak menunjuk siapa diri anda..
berselindung d sebalik topeng itu!
huh!
buka topeng mu tpi saya tahu kamu tak akan buka topeng kamu itu...
biarlah..
kamu boleh menipu org d luar sana...
tpi kamu tidak boleh menipu ALLAH S.W.T....
sekian..saya sentiasa mendoakan kesejahteraan hidup kamu..kamu...kamu..kamu...kamu..kamu..kamu..kamu..(berapa byk kamu lah...)

saja2 jak

kawan-kawan..
esok saya cuti..yeah2...ehehe
tpi cuti ada urusan..sik juak duk rehat kat umah
huhuhu..tpi sikpa..
janji cuti and dpt bangun akhir..
sekadar hiasan jak..xda knak mengenak ngan cerita tok

tpi alang2 owh..kira mok cuti sampe ari jumaat tpi sayang ngan cuti
save cuti k raya..
our mr.manager is not around..nadai semangat polah keja
bak kata fareeza, mun mr.manager sikda mcm patah laki sebelah jak..
so, di sebabkan sikda semangat polah keja 
saya layan gameeeeeeeeeee!!!
yah...main game! kantoi!
sungguh!!!
tpi tak org jgn report ngan bos ahhh..
saya main kejap2 jak..sikdalah nang all the way main game
game pa d main saya?
jeng..jeng..jeng..
x mok pdhlah..
lak lah entry next saya padah game apa...
bahaya2 upload time kejo tok..kui2...

Tuesday, March 29, 2011

dan pemenang nya ialah.......................

yeah..yeah..yeah..
yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
aih..nok pa di happy ku gtok glak ewh..

aih..nok pa tek?
padahlh owh..
pa d excited saya?

saya excited sebab saya adalah 
pengunjung yang ke-

blog kak kembhoja

blog kak kembhoja

berjaya juak saya tek..pagi tek saya bukak blog
n teringat ngan kak kembhoja pun kontest 
saya pun bukak lah blog kak kembhoja..n masa ya nya pun visitor lam 3989..
n saya pun mencuba utk smapai ke visitor yang ke-4k..
dan saya berjaya..yeah2..
maka baruk ari ya tek chat ngan kak kembhoja cerita pasal hadiah..
kontest 3 k rya, saya sik sempat nak join..tgk2 dh ada pemenang..
muka happy bangat..
 thanks to kak kembhoja.,.next time polah gik kontes k..  
k lah..setakat tok jak lah saya nak madah
ewh2...
amboi2..
ewah2
ya jak
ney bukti awak tue adalah visitor yg ke 4 k?
mana?
sila tunjukkan yea..

aih..sik cayak tak org tok..
k lah tok bukti nya..

p/s: kak kembhoja, beli hadiah besar2 ah...ehehe..sikda bah kak..mek guro jak..;p 

Sunday, March 27, 2011

bertunang

selepas selesai mesyuarat N.6, Ranting Tupong Batu kat rumah saya, saya dan family duduk2 kat ruang tamu..then timbul idea nak bergurau ngan mak n bapak saya..saya komplot ngan mak usu saya sebab kami duk sebelahan..

mak usu:bila tek?

saya: lepas orang ngundi lah kali..

then mak saya pun tanya...

mak:pahal? pa yg lepas org ngundi?

saya:ada orang nak masuk meminang...(dgn muka yg serius)

mak n bapak:alhamdulillah...bila? kin cepat kin bagus..

saya sungguh terkejut..fikirkan mereka akan membantah..rupa2nya tidak..kalau dulu mesti bapak saya akan cakap tunggu dulu lah..waaa....sungguh saya tidak percaya..mungkin saya sudah cukup umur utk semua ini...

then saya pun cakap, saya gurau jea..pastu kan kakak saya cakap, "laa..baruk jak nak tempah baju tek k majlis lak"..auw...rupa2 nya seluruh ahli keluarga menantikan berita itu..:p

tapi sebelum ni mereka tak pernah cakap or komen apa2..rupa2nya mereka nak saya membuat keputusan sendiri..tak nak paksa2 saya...

pesan mak n bapak saya, kalau betul2 dh sedia, suruhlah pihak lelaki dtg meminang..tpi tak da paksaan dlm masa terdekat..asalkan kami bahagia dan tahu menjaga maruah keluarga...

amin...

Friday, March 25, 2011

rezeki di hari jumaat

selamat ptg kawan2 semua..
mesti kawan2 semua happy ritok kan
sebab ari nie hari jumaat!!
its FRIDAY!!!

nurul san malas glak..
fareeza san mun mdh nya malas..
nurul san rasa nak bermalas malas san..
aih..nok pa nama tok ter san san jak nurul san tok..
aha..sebenar nya, nurul san n fareeza san involve dgn sigek projek tok..
n client utk projek ya is sebuah company dr japan...
yalah kmk 2 fareeza san ya
ter san san jak
jong2 san bu yan...;p

alhamdulillah..
murah rezeki saya ritok koh..
pagi2 sampe ofiz Bapak saya berik rm10..

ya saya syg bpk saya glak..tauk nya anak dara ya tok pokai..ahaha
sik tauk juak pa mimpi bpk saya berik duit pagi tek.
dah masuk ofiz, fariza san gik berik 
buah kurma n coklat dr makkah..thank u cik fareeza san
bpk fariza san just come back from umrah lastnite..



pasya pas lunch tek..
mr.Director gik berik mek org gift..
makanan juak...

futher detail kat blog cik fareeza san..
ada telur, ada nasik, ada kuih n ada sweet dlm box tok..
nicelah box tok..
saya tek alu nak order k my niece pun bday next month..

k lah ya jak tek..
ewh..
lupak..
saya nak ngeso..PESEN terbaru k Tudung...
kakak K..boh ktk san buyan nangga klip d berik ktk ya,,,
cantik sik kedak tok?ahahah
sapa tauk blh jadi trend nak?
or nang dh ada trend kdak tok?

????
saya  nyambung polah keja lok...

Thursday, March 24, 2011

Dedicate this song to kak Kembhoja

 what a lovely song..
when i m down..i love to hear this song..
this song really meaningful..
to sis Kembhoja..
this song i dedicate to you..
stay strong whatever its take..
love u..

Laksa Sarawak--->d taja oleh Kak K..

hi..
dah ptg dah aritok baruk saya nak update cerita pagi tdik
huhu..bukan salah saya..
tpi salah cabel camera saya yg terlupa d rumah
saya baruk jak terfikir nak transfer pic dr memory card k laptop cik FAREEZA..
ptg marek saya berchating2 ngan kakak K..
saya madah saya lapar..
alu kakak K pdh nya baruk kak makan mee laksa..
yah! alu saya madah..laksa..nyam ewh..
alulah kakak K ajak g bfast sama..
so, pagi tok mek org pun bfast sama..
saya, fareeza dan kakak K..
janji kol 7 am..
tapi saya dtg kol kat nak kol 7.30 am..
memang janji malaysia lah saya..
kakak K mdh, nya ada nagga saya kuar dr keta..
nya pdh saya kuar dr keta kamboh ada jak
sikdalh saya kamboh...
saya tek berangan bah dirik saya Mariah carey kuar keta, pasya ada byk paparazi ambik gambar..wow!
source:mr.google
pasya melambaikan tangan kepada peminat..ahha

cak ko mbot..
aih..sempat indah saya tok berangan..
fareeza dh nunggu dh leka saya tok berangan..
ehehe..;p

so mek org pun order mee laksa sarawak..
ewh, lupak pdh , mek org mkn kat CERIA CAFE, Satok.
nya pun Laksa Sarawak memang sedap lah..
silalah beramai2 ke sana yea..bawalah insan yg tersyg..
Laksa Sarawak..
yah...nyaman sik?leleh sik air liur tak org tgk?
pa gik..g lah CERIA CAFE..

a very special thanks to kakak K.
for sponsoring our breakfast this morning (cewah..rasa artis molah speech)
thanks kak..thank u so much..
and sik lupak juak
mek 2 FAREEZA ada klip d berik kakak K..
from kak K
tak org jgn jeles ye...
baruk mlm tdik mimpi g KK ngan kakak K..
lupak pdh ktk tdik kak...;p

"something on my mind"

hi..
just a short entry..
since emarek, saya dh terfikir nak polah card utk seseorang..
tpi bila ku fikir balit, bagus polah frame gambar..
dah saya polah sketch tek..
harap2 menajdi lah..

so tunggu jak hasil nya..
mun dh siap
saya publish k..
 

copy n paste :Lawak aih!

saya copy n paste jea..
selamat membaca yea kawan2..

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang
muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa
sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya
menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada
di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara
Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada
pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan
jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan
baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada
Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR
dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua
memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di
darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya
sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya
berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik
dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus
menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara
duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak
menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya,
okay?
Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya
berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak
teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas
Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan
meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak
hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu
Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan
masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?
Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of
heat and excitement?
Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get
it you have to use your hand.
Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men
than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife
after they are married?
Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of
veins and loves pumping?
Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan
oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya;
jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".



P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua
yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe  

Baca selanjutnya: KahKahKah - Cerita Lawak - Soalan Licik, Jawapan Cerdik

Wednesday, March 23, 2011

nak jadi lawyer...

hi kawan2..
saya tok busy..
tpi knak kah hati saya tok meronta2 nak update blog
kali lamakd hd saya sik update blog kali
yalah sekali dh update..addict..
mok berkali2 update..

saya nak nanyak..
pa cita2 tak org gik kecik lok.?
saya dolok nak,
kecik2,
masa saya sekolah rendah, saya nak jadi lawyer..


ahahaha..lawyer pa?
"Loyar Buruk" kata cikgu saya
tpi masa cikgu saya madah gya,
tergisin jak saya koh...

knak saya nak jadi lawyer?
bpk saya pdh, saya tok banyak cakap
suka glak bercakap
dhlh sora terbak2 
ahahahaha...
pasya tek nak sya tek nak membela urg yg sik bersalah juak
saya sik suka mun benda ya sik adil..
mun saya rasa benda ya sik betul mesti saya nengor..ahhaa
mesti ada jak dalil2 saya madah benda ya sik betul..kui2...berangan kan..;p

now, saya seorang PEKERJA...
bukan seorang LAWYER...
nasib saya bukan lawyer..
mun saya lawyer, rebuk mahkamah ya..
susah juak gya..
jong ada semua urg slh d kerja saya lak..
dhlh saya tok "HOT" temper koh..
saya tidak "COOL" hahaha (hani pinjam word lok ah)

muka gaok...
 saya bersyukurlh...saya berjaya sampe ke tahap tok..
tpi masih panjang gik perjalanan saya tok nak menuju ke destinasi yang saya mahukan
saya bukanlh seorang yg terlalu bercita2 tinggi..
tpi dlm hidup, kita harus maju ke depan..
jatuh dan bangun itu perkara biasa dlm kehidupan
setiap urg akan mengalami nya jua..
walaupun saya sik pernah bercita2 menjadi pa yg saya jadi sekarang..
tpi saya bersyukur ke hadrat Ilahi d atas limpah kurnia nya kepada saya
dgn pa yg saya ada kinek tok
saya mampu utk berdiri d atas kaki sendiri 
dan saya bersyukur, saya dpt memberikan kehidupan yg selesa dan baik buat keluarga saya..

aih...alu jadi serius saya tek...
sebenarnya..byk gik cita2 saya gik kecik lok..
tpi lak saya cerita lam entry sterusnya k..

k kwna2..saya polah keja lok..
selamat hari rabu..:)

entry ngerepak...!

morning people! pa kabar kamu semua yea...hari ini saya nak try tulis entry dalam bahasa melayu lah...sebab selalu nya guna bahasa sarawak..cintailah bahasa kita, bahasa jiwa bangsa...Kui2..ewah...saya nie tak lah hebat sangat bahasa Melayu nie! SPM pun dapat 3B jea...ahahaha....terok betul kan? orang lain bleh dpt 1A utk BM saya dpt 3B jea..tpi saye bersyukur ade nye..alhamdulillah..org kata, bahasa jiwa bangsa..dr bahasa jugaklah mencermin kan diri kita..bapak saya selalu kata "mind ur word dear"..saya nie kalau driving suka mencarut (tpi baru2 jea saye driving---tapi saya belum ada Lesen yea..;p)..dat y bapak saya akan tegur..mulut saya bising lah sesangat kat lam keta..ade jea kesalahan urg saya tegur...

budaya masyarakat melayu nie kan memang tak jauh dr budaya sindir menyindir...kalau sehari tak menyindir memang tak sah..macam tak berseri jea hari tue kan..saya ie kan tak suka sindir2 tau..kalau saya nak tegur straight to the point...takde makne nya nak tapis2 n then ngumpat belakang urg.. kan buat dosa tue..tpi kalau saya nak saya tgk keadaan jugaklah..kalau keadaan tue tak sesuai dan blh mengaibkan org tue, sya simpan dulu..pastu cakap straight kat org tue..n one more thing if that person have nothing to do with my life, i wouldnt bother or care pasal dat person! tpi kalau org tue kacau hidup saya tpi saya tak tau sebab die kacau jugak, memang saya mengamok punye..ahahahaha...anda kat luar sana pun kalau d buat sebigitu akan marah jugakkan..

saya nie manusia biasa..jadi tak lari dr kesilapan..kalau org tegor saya terime je..tpi sya hanya akan terima jika memang saya buat slh tue..kalau saya tak buat , habislh engkau...sarang tebuan jgn d jolok...kalau org tgk luaran sya pun org dh tahu saya nie jenis yg "huhahuha"..jenis yg bising2 bukan nya pendiam or "GOOD GIRL" sebab saye rasa kan tak perlu lah sembunyikan siapa diri kita..just be ourself..if people dont like it, up to them..its ur life..u deserve to choose ur way of life..as long as kita masih lagi ingat dan ikut ajaran agama..i am what i am n i cant be some1 else to satisfy every1...

entry saya kali ini nothing to do with any1 outside there..its all about myself...
saya pun sik tauk pa motif sayanulis entry tok..sekadar nak ngerepak jak..;p



Friday, March 18, 2011

♥Baju Melayu♥

"indah nya sungguh d hari raya'
ramai nya org bersuka ria"

yah..introduction..lagu ya, lagu raya..ambik korang..;p
pejam celik, pejam celik,
cayak sik tak org,
sik lamak gik raya koh..
156 hari gik nak raya..
wah..semangat aku tok..
ehehehe...
bukan apa..bila kerja menimbun nak..
mesti kita stress jadi utk mengelak kan  stress terlampau
aku mesti fikir perkara yg mengumbirakan..
iaitu HARI RAYA!!..
sebenarnya aku nak madah..
aku suka tgk lelaki k baju melayu aih..
mesti tampak segak dan berani..waaaa!
berjuta2 lemon like aih!
gara2 khairul antasha pun entry lah tok..

tpi serius..mun hari raya ewh
tang sejok jak mata memandang mereka2 yg berbaju melayu..
lain jak rupa..
tpi aku suka tgk yg pake baju melayu lengkap dgn songkok dan samping...
kdak fahrin ahmad tok ewh..(kak kembhoja boh jeles ah)
handsome owh?

baju melayu tok pun dah ada mcm2 fesyen nak owh..
depend ngan selera si pemakai nya lah..
tapi aku paling suka mun yg pake
baju melayu cekak musang (betol kah?)

kalau kat sarawk,
sepanjang tujuh hari raya tue (aih tiba2 tukar berbahasa melaya)
jejaka2 melayu sarawak akan mengenakan baju melayu
dat what so special about sarawak..;p

jadi jejaka kat luar nun,
mun ktk org mok tauk,
perempuan suka tgk lelaki k baju melayu koh..
ahahah..tpi jgnlh tak org berbaju melayu seranto2 k..
k lah..
saya sambung keja lok..
bos kecik saya muka dh berkerut ya..
sapa bos kecik saya?
cik rerama fariza

miow..miow..miow...lulu masih lagi di sini...miow..miow..miow...aummmm

hi kawan2..
lamak dh saya sik update blog ewh
since comes back from KK last week,
keja mek org bersambung2 jak..
abis sigek kerja
dtg sigek keja
alhamdulillah..ada keja dat means ada rezeki...
di sebabkan terlalu kekepakan kat ofiz 
mlm balit keja, mandik n tdo awal..
tambah gik ngan cuaca d kuching masa tok..hujan..
sejok..nyaman tido..ehehe...
weekday dh bekerja..weekend k berehat!
oh tidak!
saya tidak berehat..ada saja aktiviti saya 
di hujung minggu..
dating?
tidak..saya tidak dating..
tedah..
sapa lah nak dating ngan saya tok..
sya pergi kelas! 
kelas apa? klak saya cerita..
nang sik cukup rehat ewh..
nang asa mok bercuti jak..
tok pun bdn dh sakit2..
byk mok d cerita tpi keadaan hati dan perasaan saya tok
masa sik stable...:(
tapi walauapapun terjadi..
life must go on..
yoyoyoyoyo...life is short..
n we don know what the future will bring!
lalalalalalalalallalalalalalalla..
k lah..saya ngundur dirik lok..
boh tak org fikir saya sik active blog agik ah..
saya masih di sini...:)

busy saya tok..ahahaha

MAD - RM35 FOR MANICURE + PEDICURE + HANDS PARAFFIN + HANDS & FEET MASSAGE + HANDS & FEET CUTICLE TREATMENT AT HARMONY NAIL SALON

MAD Deal of the Day: RM35 of RM125 for Manicure + Pedicure + Hands Paraffin + Hands & Feet Massage + Hands & Feet Cuticle Treatment at Harmony Nail Salon, Fahrenheit 88.


My oh my, with all these mani pedi deals, we finally have consistent perfect nails. Here's another awesome deal right up at KL's alley. Get your nails done then head for shopping right at Fahrenheit 88 or cross the road to Pavilion! Oh, how perfect!

Grab this MAD deal today!

http://www.churpchurp.com/QeQaseHaTifida/share/Harmony

Friday, March 11, 2011

Women read this--->Women to the fore

KUALA LUMPUR: Malaysians should acknowledge the role of hardworking women in their lives and continue to provide them with encouragement and support.
Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak, in his 100th International Women’s Day message, said women in Malaysia not only could lay claim to a vast array of achievements but had great potential to become leaders in their field.
“As the popular poem by William Ross Wallace goes, ‘the hand that rocks the cradle rules the world’,” he said in his latest blog posting.
More women, he said, were expected to enter the workforce in the coming years with numbers expected to increase to 55% in 2015 compared with the current 47.3%.
Najib also noted that females outnumbered males in public universities every year with 58.6% of females registered for the 2010/2011 session.
He added that 62.3% of first-class degree holders in 2008 were females.
Najib also recognised the contributions of several notable female personalities in the country including Bank Negara gover­nor Tan Sri Dr Zeti Aziz, world squash champion Datuk Nicol David, entertainer Angelica Lee Sinje and Datuk Lim Phaik Gan, who was a pioneer among women lawyers.
Changing social attitudes and values, he added, remained the biggest challenge but one that needed to be overcome to ensure the nation was holistically-transformed.

Promosi terhebat! Dapatkan ganjaran percuma setiap kali anda isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid!

Hai Bloggers, DiGi bakal menghujani anda dengan pelbagai ganjaran menarik setiap kali anda isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid™, tetapi apakan daya, setiap promosi menarik pasti mempunyai tempoh masa yang terhad. Sila ambil perhatian bahawa promosi ini akan berlangsung dari 1st March - 31st March sahaja. Jadi jika anda gemar mengumpul ganjaran-ganjaran menarik, tungga apa lagi - isi semula sekarang juga. Lebih banyak anda isi semula, lebih banyaklah ganjaran yang bakal anda dapat! Cepat! Kongsilah berita gembira ini dengan rakan- rakan anda!

For more info click the link below


p/s: urg kuning DIGI kiut owh..ehehe

Thursday, March 10, 2011

Mamutik Island, Sabah

video

this video was taken at Mamutik Island...located abound 15 minutes from Kota Kinabalu City Center...this place was very beautiful.Enjoy the Video my dear friendssssss...:)

Wednesday, March 9, 2011

Samsons Bukan Diriku

tika ini..

as salam kawan2..lamak saya sik update blog tok..ada byk mok d cerita n share..tpi utk kali tok just a short entry jak...just want to share how does i feel rit...last nite me n fareeza just comes back from KK..so a bit tried..turun pagi tok tek pun saya kuatkan semangat jak..mun ekot hati tok memang malas nak g keja..but then what to do...keja tetap keja...

lunch tek saya lunch with "dia"...i miss him a lot....really miss him..after 2 weeks sik jumpa..saya memberanikan dirik untuk invite him lunch together...bila bertemu tiba2 jak rasa janggal..sorang jln ke depan sorang jalan kebelakang..sedih nya..tuhan jak tauk....don he know how much i miss him...knak perlu gya?perlukah? yes i know, now we just friend not more than that...kuat nya dia...tpi rapuh nya aku..i m just human being...perpisahan tok pun bukan aku yg pinta...tpi jika ini yg terbaik, aku relakan segalanya...walaupun jauh d dlm hatiku terasa pedih yang teramat...


aku cuba utk kuatkan diri..busykan diri..supaya aku tidak memikirkan kamu! tpi ada satu masa dan ketika kau tetap bermain d fikiran ku...kali ini aku tahu kau bena2 nekad utk melepaskan segalanya..mungkin ini yg terbaik buat kita..kau bisa memilih teman yg lebih baik dr ku...



Lot of Love,
nurul..

HERE'S YOUR CHANCE TO BE A PROUD OWNER OF IPHONE 4. WHOA!

Come & hear this out, Churpers! If you are already an existing iPhone 4 user and still feels like a loner because friends and family around you are still not an iPhone 4 user yet? Always have trouble finding companion to beat your Fruit Ninja's high score? Or if the birds are getting more angry because there is no one else to play with? Now here's your chance to purchase an iPhone4 without needing to subscribe to a line! Yes, you can buy the phone at DiGi's RRP! All you need to do is to sign up or just upgrade it from a iDiGi RM88 to either RM138 or RM238. Now, spread the love and share it with your friends, you might soon be able to go on multiple player on Fruit Ninja! Yeeehaaaa! Promotion ends on April 3, 2011.


Don't you always envy those people who can swipe and double tap with fingers on their phones? And now I can be one of them cause #DiGiiPhone4 is giving out iPhone4 with just an upgrade on your current line!

Tuesday, March 1, 2011

JAM-PACK YOUR WAY TO RM40,000!

Get glued to your seat, tagging your friends and playing Milo Fuze Jam-Pack through Facebook! Make sure the personality fits. And win yourself prizes worth up to RM40,000!! And remember, Milo Fuze is all you would need for all those addictive Jam-Pack sessions! Quick share it with your friends as contest ends on 9th March.



Head over to this link & you can play the #MiloFuzeJamPack game. You would be the few lucky ones to walk away with prizes like iPad or even an iPhone. Cool or what!  


http://www.churpchurp.com/QeQaseHaTifida/share/milofuze-jampack

Jum join Churp2..

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How to join?
just click link below..

http://www.churpchurp.com/QeQaseHaTifida/share/churpchurp-invite