Friday, April 1, 2011

cuti 1 hari..

Selamat Hari Jumaat Kawan2...
hari tok semangat sikit saya g kerja..
sebab emarek cuti..
memang sik puas lah cuti emarek..
tpi alhamdulillah semua kerja yg perlu d settle emarek udah d atur..
memang rasa sik puaslah cuti
bukan sik puas kerana sikpat bngun akhir
tpi sik puas spend time ngan family..
emarek, pagi2 gik dh bangun n then pg bank
ngurus segala urusan..
pg bank? nok pa d polah?
ambik duit pasya berik balit ngan bank..ehehe..
emarek first time saya bayar keta n first time juak k mesin atm..
dgn confident nya saya g ke atm machine..
tpi sebenarnya sik tauk gney nak bayar..
yg saya tauk urg pdh key in no keta..ok
saya pun nak mencuba..
d sebabkan bpk saya busy..jadi saya terpaksa pergi sendiri...
mun sik bila nak pande nak...
queue up lah saya tek kat mesin atm..(dgn muka confident ok!)
sekali dh turn saya tek nak..
confident jak saya tek tekan2 n tekan..
sekali nya suruh saya "masukkn no akaun"
yah..ambik engkau..saya tek kontan nervous ewh..sik saya tangga bena2 keypad atm ya..
saya fikir tek kat keypad ya hanya ada no 1,2,3 jak
duhal tek ada nok huruf2 ya..sya dah sik tauk gney nak nekan..
alu saya pun mengambil keputusan utk berik way ngan urg belakang...
bukan apa..sebab saya nak nangga gney nya key in segala2..sebab saya tauk nya mesti nak byar keta juak..
ehehehehehe..bijak sik? (sungguh memalukanlah awak nie lulu..ya pun sik tauk)
pasya tauklh saya tek gney nak key in..ahahaha.
n then selelsai sgek perkara...
pasya g bank gik..ada gik nak d atur..kui2..
ya baruk saya merasa..duhal dh dewasa saya tok
semua urus sendiri..sik perlu suruh bpk gik..eheheh
ewh lupak padah..saya pg ngan adik saya...
jadi sebagai upah neman saya..
saya knaklah mbak nya pg soping kat Jenny Boutique!
tauk tak org siney ya? lak saya polah entry pasal boutique ya k..
pas g Jenny boutique saya pg ke THINK IN MOTION!
yah tempat favourite saya ya..
suka ati jak saya ngambik kertas nak d beli..
saya perlukan kertas utk polah the new card..
ada tempahan and perlu polah invitation card utk bday anak buah saya lak..
wow...ada masakh saya? coba utk ada masa..tpi sik pa..rezeki jgn d tolak..
kawan2 blogger yg mok tempah silalh2 menempah..ehehe..
pas g sia, bergaut2 jak balit sebab urg rumah dh tepone..nak pg lunch gik
pas g lunch 
teman mak saya pg beli brg bulan..
k bekal kat ofiz..ehhee

pasya ambik adikpulang sekolah
pasya gik pengilan...yah nang full house aktiviti saya emarek..
tpi memang puas hati...sebab spend time ngan family..
ptg marek DATUK DAUD g umah saya..bukan saja2 tpi
nya mok tgk bilik gerakan kampung saya...

k ya jak cerita k emarek..ehehehe

5 ♥Lovely words♥:

Khairul Antasha said...

dah dewasa dah nya lok..hehehe...

alang2 ada jak ktk cuti..coba aritok cuti juak..haha..nang berkaul jak cuti..

fLo said...

yahh...dara dh nya eh..hhehehe..

marek kmk cuti juak...muahahaha..cuti dikpun..kui2...mls mok keja..

mek sakai juak camne byr pake mesin?mek salu pake maybank 2u jak..aie lupak byr utang ritok...haduh2..kak tok membyr lok segala utang..huhu..

miss Fida said...

KA:kmk nang asamok cuti sampe ritok..tpi mek nak save cuti mek k hari raya..gik pun bpk mek sik berapa sihat jadi kmk mok save cuti incase knak mbak nya g klinik n so on..

miss Fida said...

flo:aih...sama lah kita cuti marek owh..

kmk nang first time pake atm ya..mek redah jak..lak mek try k online gik..ehehe..kmk tek mok juak g atm machine...mdh dirik nya tek ada keta..kui2...

bayar gik nun..lak knak tageh lak..;p

ciK LyndaWawa igUana said...

awak bab2 kad nang rajinlaa....=]