Wednesday, March 30, 2011

untuk kamu yg berselindung d sebalik langsir itu..kui2..


salahkah kalau anda seorang yg out spoken?
salahkah jika anda bersuara lantang?
salahkah jika anda bersuara besar?
salahkah?salahkah?salahkah?
adakah anda rasa diri anda itu bagus sangat?
saya tidak pernah menilai diri anda until diri anda yg menilai saya....
saya tidak pernah berpandangan buruk terhadap anda ...
saya tidak pernah berpandangan serong terhadap anda..
anda nak tertonggeng ke..terbalik ke..up to u..nothing to do with my life..
yg awak sibuk2 nak kacau hidup saya kenape?
saya dh kata...sarang tebuan jgn d jolok...
kalau d jolok merana diri...
saya tak ganggu pun hidup awak..kenapa nak kacau hidup saya...
mind ut own business lah..
saya tahu
saya tahu saya out spoken
saya tahu suara saya lantang
saya tahu saya PORET..
at least saya mengaku siapa diri saya
dr saya berselindung d sebalik sifat lemah lembut itu!
saya tidak hipokrit...saya tunjuk diri saya...
tpi tak bermakna itu kelemahan saya..tpi saya jadi kan itu kelebihan saya..
orang yang takut kepada kelemahan sendiri adalah orang yang LEMAH! PENGECUT!
tahu komplen n cakap pasal org jea tpi tak sedar diri sendiri...
dalam diam mengata org bukankh berdosa mengumpat d belakang..
bentuk luaran anda langsung tidak menunjuk siapa diri anda..
berselindung d sebalik topeng itu!
huh!
buka topeng mu tpi saya tahu kamu tak akan buka topeng kamu itu...
biarlah..
kamu boleh menipu org d luar sana...
tpi kamu tidak boleh menipu ALLAH S.W.T....
sekian..saya sentiasa mendoakan kesejahteraan hidup kamu..kamu...kamu..kamu...kamu..kamu..kamu..kamu..(berapa byk kamu lah...)

16 ♥Lovely words♥:

RaMa-RaMa Fareeza said...

ep ep sabar2 jangn ngerepak...kmk kah nurul??..itu kamu hehe lalu berlalu estrange versi nasyid mek lok....

Siti Sahmsiah @ sahm said...

kenak da??jgn mcm tok??biar kan emreka dengan labu labu nya..hehe..cheer up dear...mun ada orang anok kitak, kobek kan muka nya..

miss Fida said...

fareeza:eppsss...yalah ktk ....dh ngerepak dah kmk..sikda lah ti...kill the zombie (aih agik juak hal zombie...)


kak sahm: bena kata ktk kak owh..biarlh mereka terjun dgn labu2 nya...thanks kak..kmk tek kak ngerepak alu lapar..;)

Kembhoja said...

ooppssssss.... adkkku ini macam meradang...
apa itu meradang.. meradang itu moha ker.. hehehe... apa itu porets...porets itu ertinya wartawan tidak bergaji. hehehe.. adeh2...
meradang la ktk tok..

cool3 bah.. biar la dengan orang cam ya... kamek lapar mun kamek ngerepak.. aikh.. sama kita duak tok duhal.. hehehehehe....

Just Call Me V said...

lawak komen kak sham..kobek ndah..hahaha

Luna Khasyaf said...

hye kitak.. kmk follower kitak yang ke enam puluh satu.. :)

fLo said...

yahhhh2...kmk xtauk pa cita..tp btol jgn la berselindung d sebalik penjan!

miss Fida said...

kak kembhoja:mek mohenjodaro jak..kui2...ok2..cool dh kmk tok lepas mek mkn tek alu cool kmk...

v:tpi bagus juak idea kak sham ya..kobek kan urg ya..sak nya sakit hati balit..kui2...

luna: thanks follow mek pun blog..;) mek dh floww blog ktk..kmk yg first nak?ehehe... lak mek polah entry pasal ktk k...

flo:yahhh2..kita sikda mode poret on owh..aahahah...bait2 sebut penjan ya..klak kak vee dgr lak..penjan kayu..

Luna Khasyaf said...

Orang kedak jgn dilayan koh..
ujong2 kita gila tam nya..
benar kata kak Sham, biarnya ngan buah labuk nya.. hehehhehe

Khairul Antasha said...

tekok plak nya...yerrr..bagei berani jak kmk..hahaha...

miss Fida said...

Luna: suka mek nama luna tokaih...aok..sik mek melayan nya gik..buat sakit hati jea..sabar jak lah..

KA:mun mek tekokk sik alang2 mek nekok nya..k tukul terus..huhu..jahat nye saye..

Amni said...

kamek sama juak.. mun lapar, kamek merepak... hahaha..... berik makan, senyap dah lepas ya....=P

susah urang gago glk... tapi mun kamek, kamek biar jak sis.. urang kedak ya makin kita moha, makin gambong nya.....mena...

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

tim kai?tim kai?
aisehmen...lambat crita kak vee tuk aih..baruk perasan ktk hapdet belog.kuikuikui =0).
apa crita tuk, laling?
sapa urg berselindung d sebalik topeng ya?
tuk kak vee dtg membisak rabak topeng urg ya..
kak vee nak nilit muka nya juak aih...
apahal kak vee semangat gilak hari tuk owh...sb nya isok hari sabtu..yeehaa!

Anonymous said...

buy valium online valium side effects chest pain - is it illegal to buy valium online

Anonymous said...

First off I would like to say wonderful blog! I had a quick question which I'd like to ask if you don't
mind. I was interested to find out how you center yourself and
clear your head prior to writing. I have had
a tough time clearing my mind in getting my ideas
out. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10
to 15 minutes are lost just trying to figure out how to begin.
Any recommendations or hints? Many thanks!

Feel free to surf to my site: Highly recommended Site

Anonymous said...

Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
I as well am an aspiring blog writer but I'm still new to the whole thing. Do you have any points for first-time blog writers? I'd genuinely
appreciate it.

My web page ... webpage