Wednesday, June 16, 2010

mukah trip...

hye2...i just come back from Mukah..ehehe..pg site visit..toklah kali pertama aku menjejak kaki ke bumi SIBU n MUKAH....kepak tapi menyeronokkan...sepatutnya mek org pg day trip jak..pg pagi pulang ptg tapi memandangkan tiket flight g mukah fully book so mek ambik decision dr kuching g sibu n then k darat g MUKAH! k darat..huhuuhu...ku  x tauk gik gney upa jalan darat nya...parent ku pdh jln nya jaik jadi aku x aspect lah JAIK GLAK2..ahahahaha...sampe jak SIbu mek org singgah mkn n ambik kereta..opss..lupak pdh, aku pg ngan Ms Siti (bos aku) n ngan technician 2 org..sebenarnya kebetulan juak technician mek org ya nak pg ke tempat yg sama di MUkah tapi cdak polah benda lain....technician mek org driving mcm nya driving Formula 1 jak..huhuhu..aku pke tek kat jalan bagus jak nya laju sekali tek masuk tek jalan mcm "rollercoaster"..but then ada sgek part sepanjang jlan ya best..pemandangan nya ala2 zaman dinosaur..x sempat ku ambik pic memandangkan "encik boy" driving mcm kat litar lumba..tapi drawing kat dibah tok adalah imaginasi aku..hrap2 ktk org dpt imejin utk real..ehehehe...
kdak lah upa pemandangan ya..ehhehehe..

keadaan kereta yang uzur..ehehehe...sampe tercabut pemegang ya d kerja aku...

sampe jak kat mukah mek terus g kilang..huhuhuhu...akhir mek org check in..dh lah ug kat hotel ya d rondeng kmk org sak dpt check out akhir kit the next day ya nya x mok.huh..ehhehehee....mlm xda g cney2 mek org cuma pergi mkn n beli brg keperluan...kol 8 mlm dh sunyi dah kat Mukah..sungguh berbeza ngan KUching....aman dan damai aih..suka aku...masa technician mek org anta mek org kat hotel after mkn entah gney kah aku terpandang kedai yg sama building ngan hotel mek org...g lah mek 2 kwn ku tek..sekali tek alu berbeli bantal..ahhahaha...heran atiku...mcmlah xda bantal kdak ya kat kuching...

toklah bantal d beli mek 2...kiut x?nok merah ya aku pun..ehehehe...nyaman di pelok bantal tok aih...


me with my new pillow....


mlm ya nang aku xpat tdo glak..may be rindu with some1 n aku x selesa ngan tempat tdo ya....the next day awal pagi gik dh bngun. nang best kat Mukah! pagi nya amatlah damai..xda jam..x byk keta...x perlu berebut2...cyk x ktk org? kat mukah xda traffic light....best owh? erm..pas breakfast mek org g kilang ya.jarak kilang ngan bandar mukah kira2 50 km...kira2 setengah jam perjalananlah.dhlah bg jack drive olmost 200km/hr!..huh....blom kawin gik aku tok..ahahahaha....mun urg ada sakit jantung alu knak serangan jantung kali...huhuhuhu...setengah hari mek org kat kilang ya...byk jejaka lombok n china man kat sia..cdak tgk mek org mcm mok mkn jak..kali muka lain dr yg lain kali..lepas g kilang mek org bergaut sebab mok check out..after check out mek org g mkn...aku order 'rojak tambi'..ingin juak merasa rojak org mukah nak..then order pun sampai..mas order ya sampe semua mek org terkejut sbab rojak ya mcm spageti ada juak..tgk ktk org gambar tok...
 
nyum2...sedap aih...rojak tambi mukah

after lunch mek org sempat singgah kat pasar mukah kejap beli ole2 k mbak balit Kuching...murah2 ada jak kuih2 kering kat sia..rm1 sebungkus...sekejap jak ku berbeli, jadi x byk yg dpt ku beli bngong juak ati ku.takut x cukup k berik2 ngan family lak.tp pa bleh buat cdak technician mek org dh mok balit Sibu k darat bah...b4 tok adik ku pdh airport Mukah kecik jak.aku tek mejinlah nang kecik jak tek nak..duhal tek xdalah kecik..best aih..sunyi ada jak...x crowded bah...flight mek org kol 5ptg tp kol 2 mek org dh ada kat sia..x sabar mok balit kuching sebenarnya..ehehehe

mukah airport....
mun tak org mok tauk..hanya twin outter jak dpt mendarat kat ctok...toklah kali pertama aku nait belon kecik tok..huhuhu..urg pdh menakutkan sekali ku nait xda papa pun mungkin krn cuaca bagus bah....

mas wing twin otter...
sungai rajang ku asa tok..ahahaha..fariza ambik pic tok..aku copet jak..
fariza n me....sempat juak bergambar...
k...aben dh cerita g Mukah...ehehehehe

0 ♥Lovely words♥: