Tuesday, August 10, 2010

scanning..

erm..tok aku nak bersusei lok..hal scanning..mun maksud sainstifik nya the process of translating photographs into a digital form that can be recognized by a computer tok ku dpt dr google search teklah...mun x pun kdak tok..mun kita sakit tulang n then kita g klinik mesti doktor pdh kdak tok..ktk tok perlu di scanning...mun org swak salu nya nyebut mok d x-ray...ehehhehehe....

kdak rupa lam gambar ya bah..tapi scanning nok nak di susei aku tok is bila seseorang melihat kita yg x berdosa kepada nya alu di scan nya kita tok...salu nya mun kat hospital urg scan k mesin tapi tok tek org2 yg tertentu jak ada  kebolehan tok..menscanning urg dgn menggunakan mata...tuhan berik kita mata utk melihat keindahan dunia tok..bukan nya k kita nak nganok org ataupun menilai org...aku pun x tauk pahal ada manusia jenis kdak tok..mungkin juak nya sakit mata dat y nya knak exercise mata nya or mun x pun nya nak testing "contact lens " baru...cun x ngan mata..huhuhuh...heran2...n nak di jadikan cerita..aku tok pantang kit mun knak scan org maok jak ku molah muka nak makan urg ngan nya...


muka lapar kdak singa tok ewh..huhuhuhuhu..entahlah mungkin aku tok x suka nak scan urg or papa kali..mun ku suka tgk muka urg ya..aku akan tgk urg ya ngan muka yg paling kiut sekali..ehehheheehe....
kdak muka baby ewh..ehhehhe..jgnlah kita nak memandang org kdak ya k..pa rasa kita bila org pandang kita main scanning kdak ya??? malu x???? mesti org akan rasa kita tok memandang rendah towards cdak...sebab salu nya org nok suka scanning org tok, org yg rasa dirik nya best!! mun best glak x juak pa tapi tek best yg diriknya sendirik anugerahkan..kita tok sama jak koh...manusia biasa..sungguh pun mulut aku tok agak poret tapi xdalah aku nak scanning org sesuka hati...lebih2 gik org yg x d kenali..huhuhuhuhu.....
tapi salu nya mun org ya scanning aku semacam aku mesti akan ngesak ati org ya balit..ahahhaa...tapi xdalah dgn cara yg sik bagus..cara yg kita dpt menyedarkan nya kita x suka d tgk kdak ya...
kita tok scanning2 org betul2 polah dosa impun bah...betullah..dosalah nak?kita tgk org semacam n then kita anok2 org ya...paling ku sak ati mun pas nya scanning2 nak nya tetak2 ngan kwn2 nya..bestlah rasa dirik kau ya tek...dh ko di akhirat nun lak sapa netak sapa nak..huhuhuhu....
sempena bulam ramadan yg bakal tiba tok kpd yg suka glak scanning org ya nak mbak2 insaf k.ubahkanlah dr scanning org berubah kepada muka yg cute k...mcm baby tok ewh..

 


sorylah mun ada yg terasa...
aku tok manusia biasa jea...

sekian...wassalam....


3 ♥Lovely words♥:

RaMa-RaMa Fareeza said...

sapa suka scan2 tok...mun kita gaok lamak kenak kerobok mata hahhahah...

AmirFX said...

Kmk nak scan gigi esok ari.. Asanya gigi kmk tok perlu cabut juak.. ehh.. lari dari topik.. K.. Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa...

miss Fida said...

rama2: ktk tauk2 jaklah..ehehehe..aok owh..mun kita gaok dah kita cucuk mata nya k garpu..mcm cerita kassim selamat...tapi emarek kat mcD xda garpu..hehehe

amir: x posalah ktk tok?ish..sakit aih mun cabut gigi ya....Salam Ramadhan dan Selamat Berpuas to u 2...ehhehehe..posa jgn x posa...