Monday, October 11, 2010

hari Jumaat itu

Salam Semua...sihat x tak org? jaga kesihatan k..for those yg dr Kuching esp, sebab knek tok musim hujan yg   sik menentu..so knaklah jaga2 k takut knak demam...last Friday me n Fariza g Seminar at Pullman..biasalah mek 2 salu jak jadi bidan terjun kan..tapi mek 2 pa yg bos suruh mek 2 ekot jak..bak kata urg bertindak mengikut arahan....ehehehe...g lah mek 2 ariya tek..sampe2 jak kat sia..aku pdh fariza.."kmk asa jangkal ewh, mcm byk jak muka dh DEWASA kat ctok" bygkan ya lah first aku g seminar yg melibatkan urg besar2 n membabitkan kerja..al maklumlah aku tok budak baru belajar...lepas mek 2 register terus mek melahap breakfast..ehehehe..xdalah melahap..dgn penuh sopan nya mek 2 g ambik makanan...pasya mek berdiri d satu sudut..minum2 n tgk2 urg..tapi xda pa yg menarik gik...k majlis dh nak mula..mek org d suh masuk dlm dewan..masuk n mek org pilih duduk kat belakang sekali...tapi tek...d siuh pindah..pke tek urg ya suh pindah kat tgh2...duhal tek suh pindah kat depan sekali..kat kerusi wana merah....urg ya padah utk opening jak..mek org pun on jaklah..aku yg kamboh lagi x tentu arah mala jak melanggar kerusi masa berjalan..huhuhu...duduklah mek org kat kerusi merah tapi bkn depan sekali..baris no 3...jeng2...ada makhluk seorang lelaki berkulit hitam duduk kat sebelah aku..huhuhu..sbaar jaklah..masa mek org nyanyi lagu negaraku, aku tek ter-imagin yang mek 2 Fariza koir mbak lagu ya..ney ndak aku senyum sorang2 masa berlagu..huhuhuu....pas abis opening mok mula sesi dialog,mek org pindah tempat duduk tapi still juak d depan..huhuhu...
pengerusi majlis...aku tauk pa namanya tapi x tauk gney spelling..ehehhe

bos aku nok k bju hitam..bos kecik aku cik Fariza n aku yg comel lote..huhuhu

ewah2...kusyuk jak tgk screen ewh..

tok lakonan semata-mata
seminar tok ada 2 sesi..sesi pagi n sesi ptg...asa sesi miak sekolah jak kan...ehehe..so jarak masa utk sesi ptg ya agak panjang since that ari jumaat bah...after lunch mek 2 fariza g jalan2..sempat juak mek 2 tok..aok..masa mkn ya mek org semeja ngan pakcik gangster paradise fariza berik namanya..tegal nya pun aksesori gaok jak upa..ahhaha...mun mok lebih detail tyk cik fariza....masa lunch ya mek2 sempat g round2 lam the Hills...pasya nyeberang g Parkson..dhlah aku sakit dada..x mabk gik berjln2 gya..huhuhu...tapi mun berjalan ok jak sakit ku ya..nang pelik...


cam biasa..aku ngan kertas sik pat d pisahkan...

masa sesi ptg ya nak satu kejadian telah berlaku...coba tak org tgk pic gelas kat dbah tok...pa yg hilang...
mcm ada sesuatu yg hilang kan?
paduhal tek k lapit nya hilang....haaaa..coba tak org fikir...ku x mok pdh...

mek 2 fariza balit awal aka kuar awal..tapi dh mintak kebenaran bos ok..nya pdh ok..kmk 2 pa gik angkat kakilah...aok..ada sgek cerita masa ptg ya nak tgh mek org dgr ceramah ya...ada seorang makcik tok(fariza: makcik or kakak owh?makcik kan?..) nya tok tek mala jak angkat buat dr tempat duduk nya..kuang kuit jaknya..first2 aku pke aku sorang jak perasan duhal tek fariza perasan juak..aku x kisah pun nya nak kuang kuit masuk n keluar..sebab aku tauk nya broing dgr ceramah..tapi tek d way nya jalan is da VERY2 ANNOYING! jlan muka tgk atas pasya buntut nya menari2 jak...Fariza pande ekot cara nya jlan..tp nak nang lucu..aku tek seranto2 jak tetak....

erm....mek 2 fariza x balit terus ok..mek 2 g singgah minum WHITE LADY kat LOCK ANN...sedap...nyam2...

sempat juak bergambar..ehehe

Iklan Sendayu Pendek...

OLIGO koko

WHITE LADY

Rojak Kangkung...SEDAP AIH!
tapi yg heran nya nak, knaklah masa mek 2 berjalan2 ariya nak, org mala jak terkejut tgk mek 2..kali pke mek 2 tok model kain cotton sebab mek 2 k baju kurung kain cotton yg warna nya dkat nak sama....tok buah tangan dr Pullman yg aku dpt..ahahha..act bkn buah tangan..tapi aku ambik impun...
pullman's pencil
pensel tok kiut aih..gemok ada jak..sesuai utk tangan aku yg besar tok...huhu..nyesal ku x ambik byk..2 igek jak aku dpt ambik...mun x nakkah dpt bersedekah tek..ehehehe

9 ♥Lovely words♥:

fLo said...

weh!! nyaman lalu rojak kangkong ya..ponek mek ngga...hahaha..
cne nama tmpt bernama lock ann...eee..mala jak org nyebut...mek nang sakai lalu xtauk cne tmpt ya..

miss Fida said...

aih..jgn gya flo..ktk balit kuching, kita 3 fariza g makan kat Lock ann k...Lock tok ada 2 igek tempat mun x silap kmk..sgek kat matang n sigek gik kat Celebrity cafe, kat bekas kedai After 12 lok ewh...tauk x? nang nyaman aih..kmk pg ngan fariza ari jumaat the next day sabtu g agik..ehehhehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahah senyum singit mek mcm entry tok...kepada reader sekalian....pakcik ganster paradise tok kepalaknya gondol...sebagai manusia kita ada 5 jari....so pompuan suka k cincin tapi kat jari manis jak...tapi pakcik ganster paradise ya pake cincin hampit penuh jarinya....semua seketol2 besar cincin di pake nya...mcm ala2 batu hikmatlah...then tali pinggang nya...haaa mun tak org maok tauk palak tali pinggang nya ada tengkorak.....namun beitu bila nya kuar sora halusss jak....soranya...pasya nya suka bermasak....huhu brutal kan pakcik ganster paradise ya....heheh....

miss Fida said...

ahahahahahaa!..palaing lawak sora nya yg halus..sampe nak mintak nasik tambah pun, waiter ya sik dgrkan..ahahahaha...dhlh nya duk sebelah kmk gik ya...

RaMa-RaMa Fareeza said...

nang ganster paradise pakcik ya..hehe

Faizal n Fashitah said...

Yobiihh nyaman rojak kangkong ya. Mok jak pegi Sweekang kaktok eh ehek. Ermm plek juak rupa gelas ya. Pa yang ilang ka? gagang gelas ka ilang?

miss Fida said...

WAA....mok ekot juak ewh..nyam2.tapi tauk x ktk dlm sayur kankang ya ada beribu2 cacing kecik2 mun x silap kmklah..huhuhuhu..mek pernah dgr kawan sama keja mek pdh....yah..coba ktk tekak pa yg hilang...bkn gagang nya ilang..gelas ya nang x bergagang...

fLo said...

yala tek...harussss kta g lock ann lak..lepak + gossiping...hahahaha..ya jak la keja empuan..lom...hahahahaa...

RaMa-RaMa Fareeza said...

Bena ya ko hehehe