Tuesday, October 5, 2010

In Loving memory of Blackie....

blackie..x sampe setahun gik umurnya...sedih ku aih..last sunday tgh aku duduk2 tgk tv kazen ku tunggah ku..nya padah blackie mati kat dbah keta adiknya..aku pke tek nya knak langgar duhal tek nya mati sakit asa nya...patutlah ari jumaat masa ku nak turun keja kau tunggah nya, nya x mok agak..nya lari..mcm merajuk jak...ari sabtu sehari2 ku busy sampe mlm jadi ku xda tgk nya...punca kematian nya aku x tauk tapi yg aku tauk aku temu bdn nya dh keruk dah...depan dak auntie ku rilek jak aku..msuk ku bilit nangis ku koh..hua3...tok pun dh ada asa mok nangis...ingat ku gik masa bulan posa..mun lepas bukak posa mesti ku main ngan blackie..guro2 jak..sebabnya tok cergas n nakal bah..jenis pusak nok aktif bah...salu jak mun ku tgh sedih ku main ngannya sebab mesti nya suh ku asa happy tgk kerenah nya....sgek juak ku suka ngannya sebab masa nya kecik2 nya tembam glak2 n nya berwana HITAM..aku suka pusak wana hitam..x tauk pahal..tang kiut jak upa cdak bah...tok blackie dh xda...tinggal GEBU n GEBOK....adik blackie..sama bapak x sama mak..huhuhu...cedih ewh..xda gik geng ku nak berguro...nak kata nya kercunan makanan mesti ada muntah org ada something terkeluar dr organ nya...tapi nak rya 2 kali nya knak langgar koh..sekali knak kat perut nya..abg ipar ku kuar x tertgk nya kat dbah tyr motosikal..terberak nya masa..terus ku selamat kan nya..kali kedua nya knak langgar bpk ku..masa ya mlm bah nthen nya gelap..bpk ku pulang dr suro kurang awas mata nya x tertgk nya..selamat juak nya..cuma kaki nya ada pincat..ku sapu ku minyak gamat..ok nya...dpt nya main cam biasa....WAAA...rindu blackie ewh...xda gik dh masa ku berik mkn nak tunggah blackie...nasib ku ada simpan pic nya...kecik gik nya koh....
toklah blackie....

tangga tak org olah nya lok...

mata jak nampak..kotan nya itam glak...huhu

rindunya ewh...

lebih ada jak nya......
tok GEBOK namanya

tok GEBU..malu indahnya nak bergambar...

blackie ngan maknya..color x sama...bpk nya pun color lain...huhuhu

tinggal 2 ekok jak gik....tp blackie juak plg best...nakal bah..

8 ♥Lovely words♥:

Faizal n Fashitah said...

Tedahnya lok. Kemungkinannya ada termakan serangga nok beracun etc. Biasa lah pusak kecik kedak ya.. gik lom tauk nak bezakan benda2 yang patut dimain or not. Kitak sayang memena ngannya, inshaallah nya akan tetap ngingat kitak kat alam baru nya lak :)

RaMa-RaMa Fareeza said...

kesiannya nurul..sedeh juak mek eh..aduh mun Julie mek xda sunyik juak mek eh...eee takut eh...

miss Fida said...

F n F:yalah kali juak...kmk nang terkejut glak bah..sebab suddenly jak nya mati...saluny mun nya sakit tauk gik kita nya sakit nak..huhu..Sayang mek ngannya...nang mek sayang ngannya...sebabnya salu jak suh mek asa happy...

fariza: jaga ktk nyabena2 k..tapi mun dh ajalnya ney nak polah kan...redha jaklah..tapi mek nang sedih lah...2 kali bah mek nyelamat nya tapi kali ke 3 kmk x pat tlg selamatkan nya..mun mek tauk nya sakit nang mek mbak g klinik..mek tyk adik2 mek nya ok x a day before, adik mek pdh nya ok jak..mok mkn n main...:-((

RaMa-RaMa Fareeza said...

saba banyak2 k..dah ajalnya bah..ne tauk pastok ktk da nemu pusak baru gik kedak blacky juak...

AmirFX said...

Otedah.. Mun kita sayang ngn binatang insyaallah siknya lupak ngn kita time akhirat kelak...

kaljis aka onggon said...

Sian ngan Blackie.. jaga bait2 nok duak ekok gik ya aa.. :)

miss Fida said...

Fariza:yalah owh...mek asa x lamak gik buntin mak c blackie ya...mcm tgh lam process jak masa tok...mcm musim mengawan jak pusak2 kmk...

AMir: InsyaALLAH bertemu juak kat akhirat lak kan...mek nang syg glak ngan blackie...mcm msh tercarik2 jak ngannya....

Kaljis: aok..jaga mek nok 2 ekok gik ya tapi mek x rapat glak ngan 2 ekok gik ya..sebab GEBU n GEBOK ya adik mek pun...huhuhuhu....

Kenny De said...

pilu ati kmk baca entry ktk tuk. terkenang kmk dgn torres kmk dolok :(