Tuesday, November 2, 2010

Cerita Kasih Ibu....

Salam semua..lamak dh ku x update blog tok..huhuhu...agak busy sebab ku g traveling to Bintulu....masih terbayang2 aku signbiard Bintulu dgn motto "Together We Make Bintulu Better"...ehhehe..esok pun ku g gik...hua3...ada peristiwa menghancurkan hati dan perasaan aku kat cnun..xkan aku lupak..huhuhu....tp aritok ku bukan nak bercerita tentang Bintulu...Tapi Kasih Seorang Ibu......

Setiap pagi aku g keja ngan kazen ku k jalan Ong Tiang Swee. kat jalan ya ada sebuah sekolah kanak-kanak istimewa. jadi setiap pagi adalah seorang ibu dan 2 yg anak yg istimewa berjalan ke sekolah..tersentuh rasa hati aku bila aku melihat kasih nya ibu walaupun anak nya sik sempurna tapi msh juak sik berputus asa utk hantar anaknya g sekolah...bygkanlah..everyday cdak jalan kaki g sekolah ya..mun hujan berhujan2lah cdak...payung ngak sgek..demi kasih nya terhadap anak nya si ibu sik berpayung... aku rasa si Ibu ya dah d tinggalkan suami sebab aku sik pernah tgk lelaki yg bernama SUAMI ngantar anak nya ke sekolah.....sian aih....x tauk juaklah aku..siapalah aku untuk menilai apa masalh urg nak...

Paling aku tersentuh hati bila aku terlihat si anak yg sungguh istimewa ya mencium n memeluk ibu nya masa berjalan ya..betapa nya menghargai kasih ibu nya...nang tersentuh aih..urg kinek tok senang2 jak buang anak n buang makbapk..sedangkan makbpk kita byk berjasa dlm membesarkan kita...serius ku pdh tak org...mun tak org tgk anak beranak ya nang terasa glak2 aih..kita yg cukup sempurna akal dan minda pun xpat lakukan seperti cdak..bena2 nya hargai kasih Ibu nya...n Ibu ya walaupun anak nya kdka ya..tapi kasih sayang nya sik pernah kurang..menyayangi anaknya sepenuh hati...waa....jujuh air mata aku tok dah...:'(

8 ♥Lovely words♥:

fLo said...

omai~~ sedih jak denga...huhuhu...
semoga family ya happy smpe bila2..

kmk ari2 trun keja ngga org keja kedak dbkl p ctok alam flora..nya sapu daun..tedah org ya..huhuhu...arap2 family nya bahagia even keja kedak ya hoo..=p

miss Fida said...

sedihkan flo..this few day nang terasa glak mek tgk nya ngan anak2 nya..Semoga cdak berbahagiakan...n jadi kan pengajaran buat kita semua...aih2..insaf lulu tok...

saytunt yang fabulous said...

sekolah kmk pun ada nembiak khas....kdg2 rasa bagus gik ngajar sidak kerana sidak kan very appreciate cikgu...sik kedak miak normal...cikgu toklah pakenya lawan...

miss Fida said...

bena kata ktk ya..cdak lebih ikhlas appreciate kita dr normal pun person..sebab cdak pham pa rasa d hargai bah...serius..tersentuh hati kmk bila mek tgk nembiak ya peluk n cium mak ny apagi tdik...setiap kali kmk teringat peristiwa ya setiap kali ya lah juaklah mek akan remind dirik kmk..betapa bersyukur menjadi insan yg sempurna akal fikiran dan tubuh bdn...

mr_abs said...

aie koh sedeh mek bacaaaaa. kenak sik amik pic skali. :(

AinnalinaRamdzan said...

Jadi iktibar la utk kt smua hoh...

Faizal n Fashitah said...

Good story... gus k motivate kita suma tok. Yalah urang nektok suka glak muang anak. Kira trend kali hoh ishhhkk..

miss Fida said...

mr_abs: sik sempat mek ambik gambar..mun ktk tengok gik lah hati ktk akan tersentuh...

Ainna: Yap..jadikan iktibar...sygilah keluarga kita sepenuh hati...

F n F: aok..bena kata ktk..urg knek tok sesuka hati jak buang hati..dhlah baby ya dh cukup sifat aih...sik kempang ati mek tgk pic baby2 yg knak buang...huhuhu