Friday, November 12, 2010

kenangan itu...

Salam Semua..
Selamat Hari Jumaat...
sungguh aku ngantok aritok..sebab mlm tdik aku mkn ubat selsema n ubat batuk before tdo..so pham2 jaklah efek kedua2 ubat ya..d tambah gik aku tdo agak lewat mlm tdik tegal baca novel..ekot rasa hati memang aku mok bercuti aritok..tp tek ada meeting ptg tok..huhu..paksalah ku turun juak..sebab semenjak aku involve ngan projek kat bintulu alu sikda aku gago ngan hal sgek tok..for sure aku akn jadi urg plg blur lam meeting ptg tok...tp sikpalah..cdak pun pham juak bah...

tgh ku boring2, aku pun menengoklah folder gambar2 aku..byk juak gambar lamak..tp sik juak lamak..dlm tahun tok juaklah...plg ku suka tgk masa mek org training module 2 kat mp rya...masa ya nang kepaklah training ya...Entrepreneur Skills Training...masa ya mek org knak suh polah BUSINESS PLAN  utk business yg mek org mok polah.nasiblah mek org lam group ya semua sama palak..jadi senang kit keja..group mek org tek pilih business event management..ahaha...ya nang cita2 akulah...mok bukak wedding house and event management pun company....PRIMADONA nama group mek..
Act, utk business plan tok adik aku dh polah masa nya kat uitm..so mek org agak rileklah..cuma mek org perlu plan mcm ney nak tukar sikit2 n present...mula2 ya nang mek org nak present mcm biasa jak..tp tiba2 trainer mek org Mr.TUcker tunggah aku ptg ya..mlm mek org dh nak present ya...nya show aku sgek video..n nya pdh why don mekorg polah gya..aku dh garuk palak...aku knak discuss ngan cdak lain lok..lam group mek org ada 2 laki 4 perempuan..nok laki ya sorang pemalu n sorang gik bisig2 ...tp cdak semua sporting tp ku sik tauk lah mun dh d suh bertandak maok sik sidak..ku diam jak dolok..pasya ku pdh kol 6 berkumpul kat apartment mek org..ku hanya da masa 1 jam utk siapkan lagu, logo n slide presentation...n juak fikir mok polah gimik kdak ney...mula2 cdak mcm sik maok tp ku pdh ney tauk boleh dpt markah besar...jadi cdak pun setuju..pa gik mek org..praktislah..slide ku blom siap gik..jadi aku sik turun dinner mlm ya..cdak jak yg g mkn..hangus gya jak kupon mkn aku..huhuhu....
ok..plan gimik yg mek org mok polah ya gtok...mek org tek nakkah wedding planner..so utk membuatkan majlis ya ceria mek org polah gimik..masa ya ku pake lagu Forever-Chris brown utk introduction..aku ngan Saiful dtg dr arah belakang dr kiri dan kanan bertandak..pasya lagu slow..lagu bunga cinta lestary....Pengantin pun masuk (katy n Lah)..nang terkejut aku!!! cdak 2 tok pemalu jadi aku sik aspectlah cdak 2 ekot pa d padah aku masa mek org  praktis waktu ptg..sebab masa mek org praktis..aku suh nya duak rapat2 pun cdak 2 malu..sekali tek masa malam cdak 2 bersilang tangan oiiiiiiiiiii....ahahaha...

ala2..kdak toklah cdak 2 tek...










walauapapun..mek org nang havoc mlm ya..thanks to my sis sebab berik mek org curi cdak pun projek..ahahah..n to all the group member "ktk org nang yg the BEST lah..."...
toklah group member mek org..dr belakang mr.Tucker(trainer), saiful, dr depan(kiri), katy, jue, lah n aku..sorang gik xda..SAL..nya ambik gambar tok ku asa...

tok MR.PRESIDENT mek org..Saiful..

aku a.k.a. Project manager

Mr.PRESIDENT and PA nya..ehehe

saya lagi..ada bakat sik jadi wedding planner?

bunga ya aku polah impun..spek ya aku sik tauk sapa pun...Lah ku asa...

dr kiri, saiful, lulu, sal, jue and lah



r u gay???eehhee

ishk2..sik patut..sik patut...

ahahaha..lucu pengantin tok aih...

mejin jak tak org bila pengantin bergambar kdak tok..

me and sal...
ya cerita mlm ya..tok cerita pagi gik..masa mekorg nak check out..huhu..sedihlah juak asa masa ya..sebab kebarangkalian nak berjumpa gik masa modul 3 agak sedikit..sebab mcm masing2 jak dh berharap dpt keja lain...tgh mek org kumpul2 kat lobby ya..tiba ada sekumpul urg masuk..duhal tek artis...aahhaha..dak rem, alif aziz(aku pun sik taukpa nama nya) dan byk gik..tp ya jak yg aku perasan..n emk org tek gago juak bergmabr..akupun sik tauk pahal ku mk bergambar koh..kali sik kalak2 aku bergmbar ngan artis..hua3....
toklah mek org semua..nang sik pat bertemu ngan camera...




yah...

sik cun mek 2 tok..
byk gik cerita sebenarnya..tp mun ku cita panjang glak lak..tok yg ku ingat setakat tok..mun aku ada temu nok baru gik ku cerita gik ngan tak org..nang byk memori masa mek org traininng tok koh....to all my GP500 All the best to u all...hope that u all will SUCCESS in what ever u all do..Amin...

7 ♥Lovely words♥:

Abg.Syuk said...

Gap kali juak. Thanks. boh lupa like my fan page di FB k...

BSI-BSR-VIVIAN said...

hehehe..bila ya? ms training bank negara mpun ka?

miss Fida said...

abg.syuk: ahaha..perlu smart bah mek org...ok..lak mek like nya..

BSI: aok..masa training bank negara..gney ktk tauk?ermmm.....wonder kmk tok koh...ehhe..tok masa modul 2 mek org tok...or ktk kenal ngan kwan2 kmk ya?

BSI-BSR-VIVIAN said...

hahaha aok..kmk kenal lah..ktk bank negara juak ka? b4 kmk reveal kenak kmk tauk..antara kwn2 ktk ya..tauk ktk da blog sik?

wa kaljis said...

ada bakat bah ktkorg... teruskan usahamu... :)

fLo said...

jd wedding planner mek lak..yerr~~ hahahaahha..=p

miss Fida said...

BSI: aok..kmk under bank negara juak...huhuhuu....tauk cdak kmk ada blog tp mek sik tauklah cdak ada baca sik..ehehehe...knak? curios kmk tok..uhuhuhu

WA KALJIS: terima kasih..akan mek teruskan usaha kmk sampe mek ada company event management impun lak...ehehe..amin...

Flo: waa.....blom cukup gik ilmu mek tok flo...wedding planner utk anak ktk lak blh kali....awal kali jak merancang nak owh...