Thursday, February 3, 2011

bunga api di mlm tahun baru cina 2011

Gong xi fa cai everyone! gney sambutan tahun baru cina ktk org tek? ada g berjarah rumah kawan2 yg berbangsa cina? aku ritok duk umah jak..tdo jak aku..mok g berjarah tpi sikda urg sudi nak ngembak..tedah..
ehehehe...may be second day (tomorrow) baruk ku g jalan2 with my family..erm..last nite aku, my cuzie, kak eza n my cute friend, sal pg tgk bunga api..nang meriah..act, mek org sikda plan pun nak pergi tpi cun juak sal chat ngan aku kat fb ajak kuar tgk bunga api..aku pa gik terus msg my cuzie, kak eza..nya pun on juak...ehehe...oklh kali pertama aku g tgk bunga api d mlm tahun baru cina..nasiblah parent ku berik kebenaran utk aku keluar n pulang akhir..kat nak kol 1 mek pulang mlm tdik..mula2 mek org plan nak pergi taman sahabat..pasya byk urg suggest pg kat flyover airport..tpi kawan ku Sal pdh nya salu kat taman sahabat..ok we decide to go to taman sahabat first..mun sik best mek org ke flyover airport...otw nak pg nang dh bang bang bom dh bunyi mercun n dpt tgk juak bunga api..nang best aih..nang meriah..terasa kehangatan sambutan tahun baru cina...

source:http://www.panoramio.com/photo/11893961
source:http://mediakita.webs.com/
dah sampai kat taman sahabat nang dah sikda parking..mek org parking nyelit2 jak..ehehe..org pun rame kat sia..mostly is yg berfamily...mek 3 jak single ku asa...mek org duduk kat tasik nok ada tugu besar ya..kat sia nang dah rame cameraman nak ambik gambar..malu i koh..urg lain dah gago mbak camera DSLR..i tok k camera biasa jak...tpi ku pa duli..gago kan nya aku jurukamera profesional..ehehehe....
kdak toklh rupa cdak nak ambik gambar mlm tdik
tunggu punya tunggu adalah bunga api tpi sik meriah glak...dah kol sebelas area tabuan jaya sia dh ada bunyi tpi sik nampak glak..aku ada ambik gambar tpi boh tak org tetak..i tok sik pande ambik gamabar koh..tpi at least i try ..








since that kat taman sahabat sik berapa meriah jadi mek org pun decided mok g ke flyover airport. nang meriah kat sia...nang rame dh keta..keta parking kat tepi2 jalan..boh side nang penuh ngan urg,,mek org pa gik menambahkan kemeriahan suasana kat sia...aku sik sempat nak ambik pic glak sebab terpegun n terpesona ngan pertunjukan bunga api..mejin jak u, i pusing 360 darjah semua bunga api kat langit..nang happening...












 happening nak..cun2 kol 12 mlm ari hujan..mek org pun pulai..kira nak singgah d mcD airport tpi sik jadi..aku diet..ahahahah..sikda..sebenarnya masing2 dah diet...dua tahun berturut2 aku celebrate tahun baru cina dgn unplanned activity...tpi tetap juak meriah..sebab insan di sisi aku semua nya best2 n meriah2...thanks to my cuzie n my cute friend...love both of u..
my cuzie, kak eza

me and kak eza

me and sal

kak eza n sal..
yah..cantik sik cdak 2..single but then not available..nya 2 tok umur tua gik dr aku tpi muka nang gik muda glak2..awet muda aih..ahaha...k lak cerita gik k...tata...lapar..mam lok..

0 ♥Lovely words♥: