Wednesday, February 2, 2011

last nite..

ptg emarek aku pulang akhir since that, aku knak tunggu my beloved cuzie main badminton jadi aku tunggu kat wisma satok..ku jalan2 lok lah tek berbeli dak brg n so on lh masa mek 2 kazen ku otw balit umah mek 2 g Bimmers lok singgah beli nasik ayam penyet kat sia jadi nak mek 2 k jalan taman rahmat sia masa kat selekoh ya ada motosikal overtake mek 2..nang nyelit2 jak motosikal ya.. aku pun sik tauk kdak nya nak nyelit sedangkn jalan ya besar n sikda keta..nang asa terrorlah nya tek..sekali tek ada bam depan sekolah gita..ada sebuah keta proton saga wana hitam..slow jak keta ya..kat bam bah..kotan nembiak laki ya tek nak nyelit, bang..bunyi..nya terlanggar sisi belakang keta ya..
aku tek fikir nembiak laki ya nak berhentilah..since that nya dah terlanggar..siklh ku tgk no plate nya...sekali  tek duhal ewh nya undur n nya lari..nang paloi nembiak laki ya..terus keta ya hon kuat2..urg dlm keta ya sepasang suami isteri...tedah urg ya koh..tpi bagi aku nang sik patut nembiak laki ya lari aih...gik dpt rondeng...mun nya terlanggar kat parking n sikda urg tgk ok gik nak lari nak...huhuhu..tpi tek nang dh antap2 bah nya bang kereta ya...nang sak ati aku nangga miak laki ya..
aku sik sempat tgk no plate nya tpi aku tauk jenis motosikal nya..Yamaha Ego-S wana putih merah..n nya pun absorber wana putih..mun ku nemu gik nembiak jaga nya..mcm ku dpt tgk nya pun muka sepintas lalu bah last nite..huh..
pengajaran dr perintiwa tok.,.pastok mun ku driving or papa jaklah, mun tgk excident sik kisah besar or kecik ku mok tgk no plate urg ya..sak nya d hukum dgn hukuman yg sepatutnya...ehehehe


6 ♥Lovely words♥:

RaMa-RaMa Fareeza said...

mun kmk mek kepong mek tek hehehe....ada gik adegan nerais ala2 tarzan....

miss Fida said...

aok..kmk nang nak ngajak kak eza ngepong tpi tek mek duak dh limpas cdak bruk tgk miak laki ya lari..huhu...geram ati mek aih..tpi mun nang keta kak eza knak gya nang ku kepong ku miak laki..ku tukuk ku palak nya k heel ku..ehehe...emo..
adegan nerais ya tetap ada..mun sik cukup sora kmk ..kmk tepone ktk, suh nerais sekali..ehehehe

Ms Tikot said...

Mun kmk knk mcm ya, kmk kepong sampei dpt.

miss Fida said...

ms tikot: aok..nang asa nak d kepong mek..mun kmk driving tek dh d kepong mek..tpi tek kazen mek driving..huhu...sian mek tgk urg tua 2 org ya..

Teratak Berpenjan Kayu said...

nang kurang hajau juak nembiak laki ya...patut dikepong kakya, pirit nya idup-idup..yoh!ganas kak vee juak..
hehehehehe

miss Fida said...

kak vee:jgn ktk kak vee..ya lah d rasa kmkk masa ya...nang asa nak d kepong n tukuk palak nya k heel mek ewh..sikpa..sik selamat juak hidup nya polah urg kdak ya.