Friday, February 4, 2011

gadis berbaju kelabu

hi..2nd day of chinese new year...aku kuar wif my mr.B..g mam at mcD pasya main bowling and then g karaoke...yah..berlalak jak kmk 2 berkaraoke tek..mula2 sikit jak lagu pasya mintak tambah gik owh..mek 2 dh ada aktiviti baru dah mun keluar..mun sik pg mkn g main bowling mun sik pg karaoke...ahaha...terselah bakat terpendam cik abg oi..dlm diam nya pande berlagu duhal...
lepas mek 2 g berkaraoke..mek 2 singgah g ke SUPERMALL lok...nya mdh nya nak beli brg..aku tek on jak..gik pun urg umah sikda kol..mun urg umah dah kol paksalah mek 2 balit terus...masa rah mall nang rame urg..urg berbeli brg bulanan bah..aku tek sik lah kisah..redah jak.walaupun queue up nang panjang...
ala2 kdak tok rupa urg beratur tek..
 
dah abis mek 2 pusing mall nak n brg yg mok d beli dh cukup (mcm lh byk glak mok d beli..ehehe) mek 2 pun beraturlh kat kaunter express ya...nok mun kita beli brg lam 5 igek jak ya bah...kmk 2 mr.B tek bahagi2 lah brg..lam 4 igek sorang..tgh mek irg queue up tek..ada lah nembiak perempuan selambe badak jak nya potong line aku..badak gik sik potong line urg...aku pa gik..ku jeling ku tek..undur sikit nya..mejin jak..nya tiba2 dtg n mok potong line urg..nya sik nanggakkh urg tua bersusun juak kat belakang aku...
aku sik tauk juak pa d  rebut nya,,,dhlh molah muak sik bersalah...nang asa nak ku sapu muka nya ngan fair n lovely kat tangan ya ewh...urg lain berbakul ada brg d pegang, berat gik ..gik dpt nak bersusun..kau ya mbak fair n lovely ya ajak dah sikpat nunggu..
jadi tek nak..dh ku jeling undur nya tek..tpi masih d sebelah aku!...sabar jaklah..pasya nak..urg depan aku tek udah abis bayar..n masa aku nak move ke depan..tiba2 dgn selambe siot nya potong aku..nang asa nak ku step ku aih sak nya terusuk...nasib mr.B ku sebelah n polah muka cool ajak walaupun aku tauk nay pun geram juak...tpi aku tok pelik nang sik suka d polah kedak ya...mun urg tua gik paham aku koh..sik cdak tahan nak beratur lamak2 and mbak bakul...
kepada nembiak perempuan pake baju wana kelabu ala2 artis pop indon kat supermall tadik, tok pesanan aku..PLEASE2..RESPECT the OTHERS!...mun muka kacak pun hati byk jaik sik guna juak ewh..yah...mohenjodaro dah aku tok..k i nak mandik lok..as salam..

8 ♥Lovely words♥:

erolnukman said...

kurang hajar org camya ooo...sangat2 sik rajin nanggar...sik sound terus tek..

Ms Tikot said...

Mun kmk knk mcm ya, mesti kmk negor nya & srh nya gi belakang (padah ngannya, org lain semua beratur, ktk x pandei beratur ka???)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

haih..geram kmk baca tuk koh..nang kurang hajau nembiak kedak artis endon ya tek..

kenak ktk sik tinju jak muka nya..kakya, palit semua fair & lovely kat bijik mata nya sak nya encelang terang bijik mata nangga urg lain berbaris pjg..hadoi..geram kmk eh..
mun kmk jadi ktk tek, nang kmk sound terus nembiak ya..suroh nya berbaris..berik ceramah free ngn nembiak ya..and kmk suroh nya masuk sekolah rendah bljr subjek sivic..hehehehe

miss Fida said...

erol: kmk nang maok jak sound terus tek tpi mek nahan ati..sebab mek jaga air muka urg yg ngan kmk..mun kmk sorang2 tek ..nang dh knak rebus nembiak ya...

miss Fida said...

ms tikot:kmk mati2 fikir tek bila mek dh jeling nak, nya paham2lah...sila undur dirik lah paduhal tek sik paham bahasa...huhuhu..geram owh..

miss Fida said...

kak vee: yah..ada geng kmk..yalah d fikir lam otak mek tadik..nang maok jak kmk malit kat muka nya fair n lovely ya ewh..dh lah rasa kacak..gik mudak nembiak ya..gik belasan tahun mek asa...kmk ngan mr.b mek jadi mek sik berani glak nak ngeso taring rimo mek..mun mek sorang tek nang memang dh kenak nembiak ya..huhuhu

Uncle Lee said...

Hi Miss Fidah, wow! Your bahasa totally different to what I studied in school before....longgggg time ago.
The spellings all changed too, but managed to figure out what it is.
Nice font you using, nice blog too.
Have a great year of the rabbit.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

RaMa-RaMa Fareeza said...

maok kenak terais kmk ya hahahah