Sunday, March 27, 2011

bertunang

selepas selesai mesyuarat N.6, Ranting Tupong Batu kat rumah saya, saya dan family duduk2 kat ruang tamu..then timbul idea nak bergurau ngan mak n bapak saya..saya komplot ngan mak usu saya sebab kami duk sebelahan..

mak usu:bila tek?

saya: lepas orang ngundi lah kali..

then mak saya pun tanya...

mak:pahal? pa yg lepas org ngundi?

saya:ada orang nak masuk meminang...(dgn muka yg serius)

mak n bapak:alhamdulillah...bila? kin cepat kin bagus..

saya sungguh terkejut..fikirkan mereka akan membantah..rupa2nya tidak..kalau dulu mesti bapak saya akan cakap tunggu dulu lah..waaa....sungguh saya tidak percaya..mungkin saya sudah cukup umur utk semua ini...

then saya pun cakap, saya gurau jea..pastu kan kakak saya cakap, "laa..baruk jak nak tempah baju tek k majlis lak"..auw...rupa2 nya seluruh ahli keluarga menantikan berita itu..:p

tapi sebelum ni mereka tak pernah cakap or komen apa2..rupa2nya mereka nak saya membuat keputusan sendiri..tak nak paksa2 saya...

pesan mak n bapak saya, kalau betul2 dh sedia, suruhlah pihak lelaki dtg meminang..tpi tak da paksaan dlm masa terdekat..asalkan kami bahagia dan tahu menjaga maruah keluarga...

amin...

11 ♥Lovely words♥:

Just Call Me V said...

wah..rindok hati..mun kmk madah dgn family kmk..gney ndak ka..heheh

miss Fida said...

vivian:try jak padah..kmk pun terkejut juak tgk respon family kmk..mun dolok sidak sik advice glak bah..huhuhu

RaMa-RaMa Fareeza said...

yah jeng jeng..x lmk gik ya...benda baik jangn dilengah2kan mun da jereki

miss Fida said...

fareeza: jeng..jeng..jeng..mun ada rezeki ada;ah kad jemputan ya ti..tpi mek sik berani pdh pa2..memang sikda plan gik pun..mek gurau2 jak ngan family mek...

fLo said...

jeng3....apa gk!!!!!!!!!! ahahahahahah....mek tgu..=p

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

wah!hurry up..perkara bagus perlu dipercepatkan sblm tawaran istimewa ditutup..hehehehe =0).

bila ktk bertunang, dpt kak vee ngantar hadiah..hadiah urg bertunang adaah buah pinang..okeh x? ;0).

miss Fida said...

flo:tunggu jak..entah bilakah itu..;)

kak V;buah pinang..ehehehe..knak sik suruh junjung..sik payah mek tempah(cewah..demand indah)...

labulabi said...

yah mesti mak madah ngan bapak dah kenja anak kitak ya owh.wakakakaka.hehehe.iboh lamak2 aa.kmk pun mok juak pengilan.hahaha

miss Fida said...

encik labulabi:adui..alu kenja (sik ngakuk kmk tok)..ehhee...aok..sik mek lamak2..mun dh tiba masa nya mek jemput tak org k..ambik gambar mek byk2 lak..;p

Khairul Antasha said...

apa gik deng...dah ada greenlite ya..mun kmk mdh ngan makbapak giney ndak kah... mesti sidak musykil..calon xda tp nak nikah..hahahahaha....

oh calon..mana kamu?hahaha...auwwwww

Kembhoja said...

ewrrkkk....

adakah kamek tertinggal sesuatu story di ctok?
hehehe... sik perlu bertunang... nikah terus.. mun adik kamek madah cam ya la dengan kamek..
wasting time... :D