Friday, March 18, 2011

♥Baju Melayu♥

"indah nya sungguh d hari raya'
ramai nya org bersuka ria"

yah..introduction..lagu ya, lagu raya..ambik korang..;p
pejam celik, pejam celik,
cayak sik tak org,
sik lamak gik raya koh..
156 hari gik nak raya..
wah..semangat aku tok..
ehehehe...
bukan apa..bila kerja menimbun nak..
mesti kita stress jadi utk mengelak kan  stress terlampau
aku mesti fikir perkara yg mengumbirakan..
iaitu HARI RAYA!!..
sebenarnya aku nak madah..
aku suka tgk lelaki k baju melayu aih..
mesti tampak segak dan berani..waaaa!
berjuta2 lemon like aih!
gara2 khairul antasha pun entry lah tok..

tpi serius..mun hari raya ewh
tang sejok jak mata memandang mereka2 yg berbaju melayu..
lain jak rupa..
tpi aku suka tgk yg pake baju melayu lengkap dgn songkok dan samping...
kdak fahrin ahmad tok ewh..(kak kembhoja boh jeles ah)
handsome owh?

baju melayu tok pun dah ada mcm2 fesyen nak owh..
depend ngan selera si pemakai nya lah..
tapi aku paling suka mun yg pake
baju melayu cekak musang (betol kah?)

kalau kat sarawk,
sepanjang tujuh hari raya tue (aih tiba2 tukar berbahasa melaya)
jejaka2 melayu sarawak akan mengenakan baju melayu
dat what so special about sarawak..;p

jadi jejaka kat luar nun,
mun ktk org mok tauk,
perempuan suka tgk lelaki k baju melayu koh..
ahahah..tpi jgnlh tak org berbaju melayu seranto2 k..
k lah..
saya sambung keja lok..
bos kecik saya muka dh berkerut ya..
sapa bos kecik saya?
cik rerama fariza

9 ♥Lovely words♥:

Khairul Antasha said...

mun dh mkey seranto2 ya ada lah x knak nya..hahahah...

emsemnyaaaaaaaa fahrin..

piewitttttttttttt

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kak vee pun suka lelaki berbaju melayu..hehehehe..
benar kata ktk,mun dah seranto-ranto makei nang pelik jadi nya..kak vee imagine urg laki makei baju melayu siap bersongkok n bersampin time berenang dalam swimming pool kotan nak mengekalkan kemachoan..kihkihkihkih...

fLo said...

mek jarang ngga mr bf mek pake bju melayu..hahahaha...sethn sekali pun payah....kekekekeke.....

miss Fida said...

khairul antasha:ahaha..mun dh seranto2..wel2 nama nya..ehehe..ustaz gik sik make bju melayu lengkap everyday owh..

hensem nak..kmk pun..bih wewitt2 ..jeles kmk lak..;p

miss Fida said...

kak vee:aih..nang advanced kadar imaginasi ktk kak vee...mek mejin juak lok ewh..lucu jak rupa..lebih2 gik mun kakin baju melayu nok jenis melekat kat bdn mun basah..ya ampun!!!!!!!! makin seksi duhal!ahahaha..

miss Fida said...

flo; suh tak nya pake.mesti nampak hensem n segak..serius aih..makin cinta kitak ngan nya.;p

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahah bosss kecik...doa mek jd boss...mun mek jadi boss masok keja kol 9..3.30 balit...yang penting kualiti bukan masa panjang..hahha..berangan gik..

*i want to be housewife*

Kembhoja said...

cik fida...
mata kamek yang ngantok pada mula nya...
bila kamek check blog kamek.. kamek nangga di penjuru ya.. Fahrin Ahmad tersenyum dengan kamek... adeh2... duhal.. nya kenak pinjam oleh fida.. ok.. keizinan diberi.. hahaha.. mode berangan lagik..... :)

hrmm... melelat la ktk tok da... kerja banyak ... fareeza melelat verangan indah nak jadi housewife.. aduh eh... nang lawak ktk duak tok eh..

miss Fida said...

fareeza:amin ya rabbilalAMIN..sentiasa mek doakan kejayan buat kita semua...jadi housewife ya mek ada sik lamak giklah...dh ada seru sikit nak..:P

kak kembhoja:ahaha..sikpa kak ..kita 2 berangan..sanggup mek bermadu kak...ahaha..tpi mek jadi bini paling bongsulah....paling manja bah..sikpat d lawan..kui2..berangan lagik... bak kata fareeza..berangan itu percuma..